Josef Němec

Blízko nepřítele

21. 04. 2017 13:49:47
Cítíte se jako na mořských vlnách. Chvíli jste v tom nádherném letním parnu příjemně unášeni, jindy zase vás stejně jak snadno dokážou semlít natolik, že bude vaše duše i tělo hluboce trpět. Proč se někdy náš život bortí?

Tereza přichází ze dne na den o všechno. Jiné východisko totiž nevidí, protože si nechce vzít někoho, koho opravdu nemiluje. Vzdá se raději skoro veškerého majetku, jen aby unikla muži, který na ni čeká. Ale vyhnout se mu tak snadno nelze. Bohužel anebo bohudík pro ni.

Příjemné čtení, které vás přenese do druhé poloviny 19. století. Nedozvíte se skoro vůbec nic o francouzském dvoře, ale o aristokratickém venkově ano. Skvěle si vše dokáže představit a hlavně si opravdu přijdete, jako byste tam byli a procházeli jste se všemi těmi místnostmi.

Autorka využila i malého množství postav, což je chvályhodné. Nemusíte se tak bát, že byste se v nich těžko zorientovaly. I jejich charaktery jsou silně uvěřitelné. Někomu tak určitě budete fandit a přát jim happy end, jiní vás budou štvát a znepříjemňovat ty krásné chvíle, kterých tam je mnoho. Vždyť takový by ten život mohl nakonec i být ne?

*

„...Proč myslíte, že jste u ní jako manžel vůbec neuspěl?“

Ten centimetr po centimetru sunul ruku za záda, kde měl za pasem zastrčenu druhou pistoli. Vytáhnout ji a namířit na Michela bylo dílem okamžiku. Naštěstí Michel neztratil rozum docela. V poslední chvíli si všiml kradmého pohybu a podařilo se mu vystřelit jako prvnímu.

„Tím sis podepsal rozsudek smrti, řekl Yves. Svému společníkovi, který padl do trávy, nevěnoval ani pohled.

„Druhou ránu nemáš a já jsem ozbrojen.“

*

Romantické příběhy nejsou pro pány. Tak to je mužům vždycky vštěpováno, přitom ale ženy občas po nás chtějí, abychom tu romantickou duši projevili. Hana Marie Körnerová už mě nejednou přesvědčila, že i já si v jejích knihách najdu něco, co mě obohatí. Není tam totiž jen láska a vášeň, ale také trochu smůly a mužských soubojů, které třeba opravdu nakonec proudí z naší ješitnosti. Bohužel i to je život.

Název knihy: Pozlacená klec

Autor: Hana Marie Körnerová

Nakladatelství: Moba

Vydáno: březen 2017

Autor: Josef Němec | karma: 9.09 | přečteno: 369 ×
Poslední články autora