Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stařec bez moře

21. 9. 2012 9:08
Problém je,

že civilizovaný člověk zlenivěl. Chce mít vše a nic za to nedat.

0 0
možnosti

studánka

21. 9. 2012 10:18
Re: Problém je,

On ten člověk sám nezlenivěl.Líný byl vždy, to už je přirozenost lidská.To, že je dnes línější než kdykoliv předtím, je dílem socialistické ideologie, která hlásá, že on člověk je nesvéprávný jedinec, kterému je třeba pomáhat, za kterého je třeba řešit jeho problémy. Připravit jej tak o svobodu rozhodování a vůbec.O tom to je.

0 0
možnosti

jamijam

21. 9. 2012 8:13
Nojo, lidí je už na jeden svět moc, člověk se přemnožil,

takže funguje jako kůrovec ve smrkovém lese nebo mandelinka na bramborovém poli :-(

1 0
možnosti

studánka

21. 9. 2012 7:50
Jde o věc základního pohledu na svět jako takový.

"Proč nedáme lidem příbytek, práci ard.? Kdo by to měl lidem dávat? My? Kdo to je "my"? Ať na věc koukáme z kterékoliv strany, vždy nutně musíme dojít ke stejnému závěru. Lidských jedinců je na světě moc a to je zároveň základním problémem jejich samotné existence.Žádný člověk sice nepřišel na svět podle vlastního uvážení a vědomě, nicméně tento problém tady je a je nutno se s ním také nějak vyrovnat. Žádní "my", kteří by lidem měli něco dávat, neexistují. Každý jedinec je tady a také se musí se svou existencí na světě sám vyrovnat. Debilní socanské výmysly, že by jej měl někdo (kdo?) zaměstnat, že jim někdo (kdo?) má dát byt, že se někdo (kdo?) má starat o jeho důstojné stáří, že jej někdo má nakrmit, když má hlad a že na druhé straně takovýto jedinec nemá žádné povinnosti, nikdy nebudou fungovat, poněvadž se zcela vymykají přírodním zákonům, stejně jako všelijaká iluzorní "lidská práva". Každý člověk má odpovědnost sám za sebe, potažmo za ty, které na svět přivedl.

2 0
možnosti

pefben2

21. 9. 2012 8:01
Re: Jde o věc základního pohledu na svět jako takový.

R^ Ano.

Oranžoví diskutéři Vás rozcupují (pokud se tu zjeví), tak jako tuhle cupovali blog pana Kříže, který rozsáhleji napsal v podstatě totéž. Ta iluze, že je nějaká "společnost", která je primárně za něco odpovědná je zvrhlá. Společnost (řekněme společenství tvorů stejného druhu :-) je až druhotným jevem. Když jse o kejhák, většina členů společenství toto hodí za hlavu a stará se o sebe. A s touto premisou je třeba neustále k životu přistupovati.... To neznamená být asociální, ale znamená to mít neustále na vědomí, že primárně odpovědný za sebe jsem já. A nějaká pomoc zvenku je třešnička na dortu, která není povinná....:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 424
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 501x
Učitel, volejbalista, cyklista, běžec; cestovatel, vášnivý čtenář i pisálek. A především chybující člověk ;).